Loading

Šta raditi ako daljinski za auto ne radi?

Šta raditi ako ne radi daljinski za auto

Šta raditi ako daljinski za auto ne radi?

Da li ste nekada imali slučaj da daljinski za auto jednostavno prestane da radi? Možda ste čak imali ovaj problem više puta. Dobra vest je da u većini slučaja možete veoma jednostavno rešiti problem.

Daljinski upravljači na ključu su elektronski uređaji koji omogućavaju otključavanje i zaključavanje autumobila iz daljine. Nekada, pored otključavanja i zaključavanja, služe za aktiviranje alarma na autu, zbog čega je važno da budu ispravni.

Ako imate problem sa daljinskim ovo su koraci koje možete preduzeti kako biste osposobili vaš daljinski.

Utvrdite da li je problem u daljiskom za auto

Pre svega treba utvrditi da li je problem zaista vaš daljinski za auto. Možda je ključ ispravan, ali je problem na autu.

Najjednostavniji način da sami utvrdite da li je problem daljinski jeste da probate da otključate auto sa rezervnim daljinskim. Ako sa rezervnim daljinskim možete da otključate auto, onda je problem u ključu, ali ako ni rezervni ključ ne radi onda je verovatno problem na autu. Svakako bi trebalo proveriti i bateriju na rezervnom ključu, ako nije dugo korišćen. Ako nemate rezervni daljinksi za auto, ključ se može proveriti uređajima za testiranje frekvencije.

Takođe, proverite da li bilo koje dugme na daljinskoj radi. Ako jedno radi, a drugo ne, možda su problem mikroprekidači.

Zamenite bateriju

Najčešći razlog zbog čega daljinski za auto ne radi je baterija. U tom slučaju potrebno je otvoriti daljinski i zameniti bateriju. Ovde treba obratiti pažnju da baterija bude iste oznake kao ona koja je u ključu (npr. CR2032, CR2025, CR2016 itd.).

Budite oprezni kada otvarate daljinski, jer ako su se sa ploče daljinskog odlemile komponente, može se desiti da ih izgubite, jer su veoma sitne.

Ako, ipak, niste sigurni da ćete bezbedno zameniti bateriju na daljinskom, savetujemo da nase4491c.

Proverite mikroprekidače

Mikroprekidači se nalaze na ploči, koja se nalazi u šolji ključa. Mikroprekidači su komponente koje zapravo stiskate kada pritisnete dugme na daljinskom. Zalemljeni su na ploči i služe da daju signal za otključano ili zaključano.

Ovo je jedna od komponenti na koje smo vas upozorili da mogu da ispadnu iz ključa kada se otvori.

Ako su se mikroprekidači pohabali ili su spali sa ploče, potrebno je zameniti ih ili vratiti nazad, ako nisu oštećeni. Za ovaj posao vam je potrebna lemilica, pa ako nemate istu ili niste vešti u lemljenju, pozovite nas i mi ćemo to uraditi za vas.

Kodiranje novog ključa

Ako ništa od ovoga ne pomogne, svakako možete doneti ključ u naš servis. Ali imajte na umu da ključ možda nije moguće popraviti, pa će morati da se uradi novi.

U tom slučaju bi morao da se nareže i iskodira novi ključ sa daljinskom ili bar nova daljinska, ako ključ ima eksterni čip (nije zalemljen na ploči). Ovaj deo posla treba prepustiti profesionalcima, jer je potrebna oprema za rezanje i kodiranje ključeva.

Top Lock
Dušana Petrovića Šaneta 52k, Leštane
063 284 820

Slobodan Popović

Direktor Top Lock-a