Loading

3 načina da uđete u auto ako zaključate ključeve

otvarnje auta

3 načina da uđete u auto ako zaključate ključeve

Zamislite, završavate kupovinu u šoping centru ili marketu, otvarate gepek, odlažete namirnice i zatvarate gepek. U trenutku zatvaranja čujete da se auto zaključava i shvatate da su ključevi zaključani u autu, zajedno sa namirnicama. Ne samo da je situacija neprijatna, već nekada može biti i opasna ako se u autu, pored ključeva, nađu deca ili ljubimci. Tada kreću nervoza i strah, što svakako neće pomoći kada je otvaranje automobila u pitanju. Srećom rešenje postoji, a ovo su tri načina kako da uđete u auto.

1. Pozovite profesionalce za otvaranje automobila

Najbrži, nalakši i najbezbedniji način je da pozovete auto bravara. Možda deluje kao reklama, ali ovo zaista jeste najbezbedniji način da dođete do ključeva. U većini slučajeva, bravar će stići do vas u roku od 30 minuta, mada ovo zavisi od vaše lokacije. Otvaranje automobila nekada zahteva da imate specijalne alate, predviđene za to, kako nebi došlo do oštećenja na autu. Tako da ako pozovete auto bravara, za oko 30 minuta ćete ući u vaš auto, bez potrebe da oštećujete auto. Samim tim ćete uštedeti i novac, jer nećete imati dodatne troškove oko sanacije štete.

Postoje razni načini kako bravar može otvoriti vaš auto. To zavisi kako od modela automobila, tako i od godišta. Najbrži i najbezbedniji način je preko cilindra vašeg auta, tako da je preporuka da održavate cilindre na vratima.

2. Pozovite nekoga da vam donese rezervni ključ

Preventiva je najbolja zaštita, tako da ako izdvojite malo vremena i uradite rezervni ključ, možete smanjiti stres i troškove u ovoj situaciji. U tom slučaju možete pozvati prijatelja ili člana porodice da vam donese rezervni ključ. Često rezervni ključ košta koliko i otvaranje automobila ili čak i manje, tako da će vam investicija u rezervni ključ sačuvati novac ako vam se auto zaključa ili izgubite ključ.

Naravno, prijatelji i porodica možda neće uvek biti u prilici da vam donesu rezervni ključ, tako da nije na odmet da imate naš broj telefona u imeniku.

3. Razbijte prozor

Ovo svakako nije preporučljiva opcija, ali je opcija. Ako se nađete u mestu gde nema bravara ili niko ne može da vam donese rezervni ključ, ovo je možda i jedini način da uđete u auto. Preporuka je da, pre nego što razbijete prozor, pozovete majstora koji vam održava auto i proverite koji prozor je dostupan i najjeftiniji za zamenu.

Pored očiglednih mana ovakvog pristupa (moguće povrede od stakla, oštećenja na automobilu itd.), još jedan nedostatak je što neki automobili imaju dead lock (mrtvo zaključavanje). Tako da iako razbijete staklo, nećete moći da otvorite vrata auta ako ga ne otključate preko daljinske ili ne date kontakt. Pre razbijanja stakla, budite sigurni da možete dođi do ključa kada se „uvučete“ u auto.

Stojimo vam na raspolaganju

Mi smo spremni da vam pomognemo ako dospete u ovakvu situaciju. Sa iskustvom od preko 30 godina, otvorili smo preko 10 000 automobila bez oštećenja i imamo veliko iskustvo kada su ovakve situacije u pitanju. Ako vam je potrebno otvaranje automobila ili popravka brave ili ključa, pozovite nas i biće nam zadovoljstvo da vam rešimo problem.

Top Lock
Dušana Petrovića Šaneta 52k, Leštane
063 284 820

Slobodan Popović

Direktor Top Lock-a